iPad's in kantoren en bedrijven met Power over Ethernet (POE)

iPad's worden steeds vaker ingezet voor zakelijke toepassingen in kantoren en bedrijven. Bezoekersregistratie, video conference, planning van vergaderruimtes en het verzamelen van feedback zijn slechts enkele van de bijna eindeloze mogelijkheden. De stroomvoorziening was tot voor kort echter een struikelblok voor projectontwikkelaars, beheerders en installateurs.

Met name bij installatie aan de wand is de bij de iPad geleverde power adapter eigenlijk geen optie. Met Power over Ethernet (POE) kan stroom over relatief lange afstand met een gewone ethernet kabel worden aangevoerd. Kantoren en gebouwen beschikken vaak al over de nodige infrastructuur maar ook als dat niet het geval is biedt Power over Ethernet veel voordelen om kleine apparaten van stroom te voorzien. Het belangrijkste voordeel is dat op het 'eindpunt' geen 230V stroompunt hoeft te zijn. Aan de andere kant van de kabel is een switch met POE functionaliteit of een eenvoudige POE injector nodig. Beide apparaten 'injecteren' 12 volt in de ethernet kabel.

Tabletpro levert iPad wandhouders voor toepassing in zakelijke ruimtes zoals conference rooms. Deze wandhouders zijn voorzien van een Power over Ethernet module die de voeding van de ethernet kabel doorgeeft aan de ingebouwde Lightning kabel die de iPad van stroom voorziet. In dit geval wordt POE uitsluitend gebruikt voor de stroomvoorziening, er is nog steeds wel WiFi nodig voor de dataverbinding.