Point of sale

Point of sale

Tablets en iPad's zijn uitermate geschikt als voor Point Of Sale (POS) toepassingen. Met name kleine ondernemingen kiezen steeds vaker voor een iPad of tablet kassa systeem.

Een iPad of tablet kassa is een prima alternatief voor traditionele kassasystemen die vaak duur en complex zijn. Het is daarom niet verwonderlijk dat je in steeds meer kleine winkels en horeca ondernemingen een iPad of tablet in plaats van een gewoon kassasysteem aantreft.

Hoe werkt het?

Er zijn twee varianten: apps of cloud-based kassasoftware. In het eerste geval installeert u de app van de leverancier van de kassasoftware op uw iPad of tablet. Deze apps zijn er voor zowel Apple iOS als Android. U stelt alles in op de app en er kan sprake zijn van een aparte online backoffice voor uitgebreid beheer. Er zijn ook oplossingen die volledig web- of cloud based zijn. Dit wil zeggen dat ze gewoon in de browser van de tablet werken.

De meeste kassasoftware voor tablets en iPad's werkt met bonprinters van bekende merken zoals Epson en Star. De apparaten communiceren met elkaar via het ethernet netwerk. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de tablet is verbonden met het Wifi netwerk en de printer via een kabel met de router. De printer moet dan wel beschikken over een ethernet (LAN) poort. Er zijn ook bonprinters met Wifi maar die zijn wat duurder.

Er zijn ook verschillende aanbieders van oplossingen voor mobiele PIN oplossingen. Zo zijn er iZettle, Sumup, Adyen en Payleven pinapparaatjes. Allen leveren een mobiel pinapparaat dat via Bluetooth communiceert met een iPad. 

Tabletpro levert kassasystemen en point-of-sale hardware voor een iPad of andere tablet. Het ontwerp is gemaakt om het beste uit een iPad of tabletkassasysteem. Bijvoorbeeld de WindFall stand en de Bouncepad Flip zijn speciaal ontworpen voor POS.

Neem contact op met de leveranciers van de kassasoftware voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.