Point of sale

Point of sale

Tablets en iPad's zijn uitermate geschikt als voor Point Of Sale (POS) toepassingen. Met name kleine ondernemingen kiezen steeds vaker voor een iPad of tablet kassa systeem.

Een iPad of tablet kassa is een prima alternatief voor traditionele kassasystemen die vaak duur en complex zijn. Het is daarom niet verwonderlijk dat je in steeds meer kleine winkels en horeca ondernemingen een iPad of tablet in plaats van een gewoon kassasysteem aantreft.

Als u op zoek bent naar een efficiënt, mobiel en gebruiksvriendelijk kassasysteem, is een tablet kassasysteem de oplossing die u zoekt. Met een tablet of iPad kassa kunt u verkooptransacties snel en nauwkeurig verwerken, waardoor uw bedrijf zich op andere belangrijke taken kunt richten. Enkele voordelen van het gebruik van een tablet of iPad kassasysteem zijn:

  • Mobiel en flexibel: Met een iPad- of tablet kassasysteem kunt u overal verkooptransacties verwerken, waardoor het ideaal is voor bedrijven die veel onderweg zijn, zoals foodtrucks en pop-upwinkels.
  • Eenvoudig te gebruiken: iPad- of tablet kassa's zijn eenvoudig te bedienen en hebben een intuïtieve interface, waardoor zelfs medewerkers zonder technische kennis ze snel en efficiënt kunnen gebruiken.
  • Kosteneffectief: In vergelijking met traditionele kassasystemen zijn iPad- en tablet kassa's goedkoper, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor kleinere bedrijven die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing.

Kortom, een op een tablet of iPad gebaseerd kassasystemen biedt veel flexibiliteit, eenvoud en efficiëntie voor het beheren van verkoop en betalingen.

Aanbieders van mobiele kassasystemen

Er zijn verschillende aanbieders van mobiele kassasystemen in Nederland. Enkele populaire aanbieders zijn:

  1. Lightspeed: Lightspeed biedt een compleet kassasysteem voor iPad of Android, inclusief verkoop, voorraadbeheer, rapportage en meer.

  2. iZettle: iZettle biedt een iPad kassa-app en fysieke kaartlezer voor het accepteren van betalingen.

  3. SumUp: SumUp biedt een mobiel kassasysteem voor het accepteren van betalingen, inclusief een iPad en Android app en fysieke kaartlezer.

  4. Square: Square biedt een compleet iPad kassasysteem, inclusief verkoop, voorraadbeheer en rapportage, en een fysieke kaartlezer voor het accepteren van betalingen.

  5. Paypal: PayPal biedt een mobiele kassa-app voor het accepteren van betalingen, inclusief de mogelijkheid om betalingen te accepteren via een iPad of tablet.

Dit is slechts een selectie van de vele aanbieders van iPad kassasystemen in Nederland. U kunt altijd uw eigen onderzoek doen om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden.

Hoe werkt het?

Er zijn twee varianten: apps of cloud-based kassasoftware. In het eerste geval installeert u de app van de leverancier van de kassasoftware op uw iPad of tablet. Deze apps zijn er voor zowel Apple iOS als Android. U stelt alles in op de app en er kan sprake zijn van een aparte online backoffice voor uitgebreid beheer. Er zijn ook oplossingen die volledig web- of cloud based zijn. Dit wil zeggen dat ze gewoon in de browser van de tablet werken.

De meeste kassasoftware voor tablets en iPad's werkt met bonprinters van bekende merken zoals Epson en Star. De apparaten communiceren met elkaar via het ethernet netwerk. In de meeste gevallen komt het er op neer dat de tablet is verbonden met het Wifi netwerk en de printer via een kabel met de router. De printer moet dan wel beschikken over een ethernet (LAN) poort. Er zijn ook bonprinters met Wifi maar die zijn wat duurder.

Er zijn ook verschillende aanbieders van oplossingen voor mobiele PIN oplossingen. 

Tabletpro levert point-of-sale hardware voor een iPad of andere tablet. Het ontwerp is gemaakt om het beste uit een iPad of tabletkassasysteem. Bijvoorbeeld de WindFall stand en de Bouncepad Flip zijn speciaal ontworpen voor POS.

Neem contact op met de leveranciers van de kassasoftware voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.