Smart Home

De toekomst van thuis: een duik in smart home toepassingen en platformen

De wereld van smart home technologie, ook wel bekend als domotica of home automation, is snel aan het groeien. Deze technologie maakt het mogelijk om verschillende aspecten van het huishouden te automatiseren en op afstand te bedienen, wat zorgt voor een toename in comfort, energie-efficiëntie en veiligheid.

Een tablet in combinatie met een van onze tablet wandhouders of iPad wandhouders vormt het perfecte bediedingspaneel voor domotica en home automation.

Wat is smart home technologie?

Smart home technologie, of domotica, verwijst naar een reeks van systemen en apparaten in een huis die met elkaar verbonden zijn via een netwerk. Dit netwerk, vaak bediend via het internet, maakt interactie en automatisering tussen verschillende apparaten mogelijk. Gebruikers kunnen via apps op hun smartphones of tablet of via spraakassistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa, en Apple's Siri, commando's geven aan hun slimme apparaten.

Populaire smart home toepassingen

Slimme verlichting

Een van de meest toegankelijke en veelgebruikte vormen van domotica is slimme verlichting. Deze systemen stellen gebruikers in staat om de helderheid, en soms zelfs de kleur, van de verlichting in hun huis aan te passen. Gebruikers kunnen schema's instellen, waardoor lichten automatisch aan- en uitgaan op bepaalde tijden.

Slimme verlichting verbetert de functionaliteit en sfeer van elk huis, met verschillende leveranciers die elk unieke voordelen bieden:

 • Philips Hue staat bekend om zijn brede compatibiliteit en geavanceerde functies, waardoor het een populaire keuze is voor diegenen die een uitgebreid verlichtingssysteem zoeken​​.
 • Innr biedt betaalbare en uitbreidbare opties die goed werken met andere systemen zoals Philips Hue, ideaal voor het aanpassen van je verlichting​​.
 • IKEA TRÅDFRI biedt een instapmodel slimme verlichting set die gemakkelijk te gebruiken en uit te breiden is, waardoor het een goede keuze is voor beginners​​.
 • Osram SMART+ biedt flexibiliteit met zijn eigen systeem en is uitbreidbaar met verschillende lampen, geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar diversiteit​​.
 • Nanoleaf onderscheidt zich met visueel unieke paneellampen die creativiteit en technologie combineren voor een gepersonaliseerde ervaring​​.
 • Wyze Bulb biedt een eenvoudige, kosteneffectieve oplossing voor slimme verlichting zonder de noodzaak van een hub, ideaal voor budgetbewuste gebruikers​​.

Elk merk biedt een andere benadering van slimme verlichting, waardoor je het systeem kunt kiezen dat het beste past bij je behoeften en voorkeuren.

Bedien je slimme verlichting met een iPad of tablet en maak gebruik van een iPad wandhouder of tablet wandhouder.

Slimme thermostaten

Slimme thermostaten zoals de Nest Learning Thermostat of de Tado Slimme Thermostaat passen de temperatuur in huis automatisch aan op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Ze kunnen ook energie besparen door de verwarming of koeling aan te passen wanneer niemand thuis is.

Hier is een beknopt overzicht van de voornaamste leveranciers van slimme thermostaten, met hun kenmerkende eigenschappen:

 • Google Nest Thermostat: Zelflerend en esthetisch ontwerp, compatibel met Google Assistant, optimaliseert energieverbruik​​.
 • tado° Slimme Thermostaat: Geavanceerde functies zoals geofencing, compatibel met meerdere smart home platformen​​​​.
 • Netatmo Intelligente Thermostaat: Eenvoudige installatie, energiebesparende Auto-Adapt functie, breed compatibel​​​​.

Bedien je slimme thermostaat met een iPad of tablet en maak gebruik van een iPad wandhouder of tablet wandhouder.

Beveiligingscamera's en slimme sloten

Beveiliging is een ander belangrijk aspect van domotica. Slimme beveiligingscamera's en sloten bieden gebruikers de mogelijkheid om hun huis op afstand te monitoren en te beheren. Deze apparaten kunnen meldingen sturen naar de smartphone van de gebruiker bij ongewone activiteiten.

Bij het kiezen van beveiligingscamera's voor smart home systemen, bieden deze toonaangevende merken diverse opties:

 • Arlo: Bekend om draadloze camera's met lange batterijduur en ingebouwde schijnwerpers; vereist cloudabonnement voor opslag​​.
 • Netatmo: Biedt camera's zonder abonnementskosten met intelligente bewegingsdetectie en opslag op SD-kaart; mist speakerfunctie​​.
 • Eufycam: Biedt voordelige opties met HD-resolutie, nachtmodus en lange batterijduur; eenvoudig in gebruik​​.
 • Ring: Veelzijdige camera's met bewegingssensoren en cloudopslag; gebruiksvriendelijk met scherp HD-beeld​​.
 • Google Nest Cam: Biedt breed zicht en HD-camera; vereist Nest Aware-abonnement voor terugkijken van beelden​​.

Bedien je beveiligingscamera met een iPad of tablet en maak gebruik van een iPad wandhouder of tablet wandhouder.

Ondersteunende platformen voor smart home apparaten

Google Assistant

Google Assistant biedt brede ondersteuning voor een verscheidenheid aan smart home apparaten. Het platform maakt het eenvoudig om apparaten te bedienen met spraakcommando's en te integreren met de Google Home app. Gebruik voor Google Home een tablet op een vaste plaats aan de wand om je smart home te bedienen.

Amazon Alexa

Amazon's Alexa is een krachtig platform voor huisautomatisering, met ondersteuning voor een breed scala aan apparaten. Gebruikers kunnen Alexa routines instellen om verschillende taken automatisch uit te voeren.

Apple HomeKit

Apple HomeKit biedt meerdere voordelen voor smart home gebruikers, waaronder een hoge mate van beveiliging en privacy, gebruiksgemak en naadloze integratie met Apple producten. HomeKit maakt het mogelijk om smart home apparaten eenvoudig te bedienen via Siri, de Home app op iOS-apparaten, of automatisch via scènes en automatiseringen. Uiteraard bedien je Apple HomeKit met een iPad op een vaste plaats aan de wand.

IFTTT (If This Then That)

IFTTT is een webgebaseerde dienst die gebruikers in staat stelt om verschillende webapplicaties en smart home apparaten met elkaar te verbinden door middel van eenvoudige conditionele verklaringen, de zogenaamde "applets".

Gebruik een iPad of tablet voor je IFTTT applets en maak gebruik van een iPad wandhouder of tablet wandhouder.

Smart home bedienen met een tablet of iPad

Tablets en iPads zijn onmisbaar geworden in de wereld van smart home toepassingen, dankzij hun veelzijdigheid, gebruikersvriendelijkheid en de mogelijkheid om te dienen als centrale hubs voor huisautomatisering. Deze apparaten kunnen eenvoudig verbinding maken met diverse smart home platformen zoals Google Assistant, Amazon Alexa, en Apple HomeKit, waardoor gebruikers met een paar tikken of spraakcommando's hun verlichting, thermostaten, beveiligingssystemen en entertainmentapparaten kunnen beheren. Door tablets of iPads in wandhouders te plaatsen, kunnen ze strategisch in huis worden gepositioneerd voor gemakkelijke toegang, terwijl ze ook bijdragen aan het esthetische aspect van het interieur. Dit maakt ze tot een elegante en functionele oplossing voor iedereen die zijn huis wil upgraden naar een smart home.

Het gebruik van tablets en iPads voor smart home toepassingen, gemonteerd op een vaste plek aan de wand, biedt een altijd toegankelijke centrale controle. Deze wandhouders zorgen niet alleen voor een praktische locatie in het huis, maar hebben ook het voordeel dat de apparaten continu kunnen worden opgeladen. Zo blijven ze altijd klaar voor gebruik, zonder de zorg voor een lege batterij op belangrijke momenten.

Uitgelichte producten voor Smart Homes