Horeca

Horeca

Hoe tablets de horeca verbeteren

In de horeca worden steeds vaker tablets gebruikt als hulpmiddel voor klanten. Of het nu gaat om het plaatsen van bestellingen, het maken van reserveringen of het betalen van rekeningen, tablets maken het leven van klanten en medewerkers een stuk eenvoudiger.

Met een tabletstandaard op tafel, kunnen klanten gemakkelijk hun bestelling plaatsen zonder dat ze hoeven op te staan. Dankzij de handige touchscreens zijn de menukaarten ook nog eens overzichtelijk en kan er snel gewisseld worden tussen gerechten. Ook biedt het de mogelijkheid om de klant te laten betalen zonder dat er gewacht hoeft te worden op een bediende.

Met een tablet in de horeca, wordt het proces van bestellen, betalen en reservering efficiënter, sneller en gemakkelijker voor zowel klanten als medewerkers. Bovendien zijn de standaards vaak gemaakt van stevig materiaal, zoals aluminium of staal, om te voorkomen dat ze beschadigen of omver worden geduwd.

In de horeca is de toekomst duidelijk: tablets worden steeds meer gebruikt en zijn een onmisbare hulp voor een efficiënte en moderne bediening van klanten.

De inzet van tablets in hotels

In hotels worden tablets vaak toegepast voor diverse doeleinden, waaronder:

 1. Gastenregistratie: Tablets kunnen worden gebruikt om gasten te registreren bij aankomst, zonder dat er gebruik hoeft te worden gemaakt van papieren formulieren. Dit kan de check-in sneller en gemakkelijker maken voor zowel gasten als medewerkers.

 2. Roomservice: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om bestellingen te plaatsen voor roomservice of extra items, zoals extra handdoeken of verzorgingsproducten, te bestellen.

 3. Informatie over het hotel: Tablets kunnen worden gebruikt om informatie te geven over het hotel, zoals de locatie van de fitnessruimte, het zwembad of een restaurant.

 4. Entertainment: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om toegang te krijgen tot films, muziek en televisieprogramma's.

 5. Concierge service: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om informatie te krijgen over de omgeving, zoals bezienswaardigheden, restaurants en winkels, en om reserveringen te maken voor activiteiten en excursies.

 6. E-concierge service: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om informatie te krijgen over het hotel, zoals hotel faciliteiten, check-in en check-out tijden en andere service, en om service aan te vragen zoals roomservice, ophalen van bagage of andere service.

De toepassing van tablets in hotels biedt zowel de gasten als de medewerkers van het hotel een aantal voordelen, zoals een verbeterde efficiëntie, een verhoogde tevredenheid van de gasten en een grotere servicegerichtheid.

Tablets in restaurants en andere horeca

Enkele toeassingen voor tablets in restaurants zijn:

 1. Bestellingen plaatsen: Tablets kunnen worden gebruikt door gasten om bestellingen te plaatsen zonder dat er een bediende aanwezig hoeft te zijn. Dit kan het proces van bestellen sneller en gemakkelijker maken.

 2. Menukaarten bekijken: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om de menukaart te bekijken, inclusief foto's van gerechten, beschrijvingen en prijzen.

 3. Betalen: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om hun rekening te betalen zonder dat er een bediende aanwezig hoeft te zijn.

 4. Reservaties maken: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om een reservering te maken voor een tafel in het restaurant.

 5. Promoties en aanbiedingen: Restaurants kunnen gebruik maken van de tablet om gasten te informeren over actuele aanbiedingen en promoties.

 6. Feedback geven: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om feedback te geven over het eten, de service en de algehele ervaring in het restaurant.

 7. Informatie over het restaurant: Gasten kunnen gebruik maken van de tablet om informatie te krijgen over het restaurant, zoals de geschiedenis, de chef-kok en de wijnkaart.

Het gebruik van tablets bij maaltijdbezorging

Er zijn verschillende manieren waarop bezorgrestaurants bestellingen kunnen ontvangen. Een van de meest voorkomende methoden is via een online bestelplatform, zoals een eigen website of een derde partij platform zoals Just Eat, Deliveroo, Uber Eats, Thuisbezorgd.nl. Deze platforms bieden klanten de mogelijkheid om online bestellingen te plaatsen en betalingen te verrichten. De bestellingen komen veelal binnen op een tablet bij het restaurant.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies. 

Uitgelichte producten voor de horeca