Power over Ethernet

Wat is PoE?

PoE staat voor "Power over Ethernet." Het is een technologie die stroom kan overbrengen via Ethernetkabels, meestal Cat 5e- of Cat 6-kabels, naast gegevenssignalen. Dit betekent dat apparaten zowel stroom als netwerkconnectiviteit kunnen ontvangen via een enkele Ethernetkabel, waardoor de noodzaak voor afzonderlijke stroomkabels wordt geëlimineerd. PoE wordt veel gebruikt om apparaten in een netwerk van stroom te voorzien. Het vereenvoudigt de installatie en configuratie van deze apparaten, vooral op locaties waar toegang tot stopcontacten beperkt of onhandig kan zijn.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

Wat is het verschil tussen IEEE 802.3af en IEEE 802.3at?

De oorspronkelijke PoE-standaard, bekend als IEEE 802.3af, levert maximaal 15,4 watt vermogen per poort. Er is ook een verbeterde versie genaamd PoE+ (IEEE 802.3at), die tot 30 watt vermogen per poort kan leveren, wat geschikt is voor apparaten met hogere vermogensvereisten.

Hoe kan ik PoE gebruiken om een tablet of iPad van stroom te voorzien?

Om uw tablet of iPad van stroom te voorzien, heeft u de volgende apparatuur nodig:

 1. PoE Injector of Switch
  U heeft een PoE-injector of PoE-switch nodig. Deze apparaten leveren stroom aan uw tablet via de Ethernetkabel. PoE-injectoren kunnen afzonderlijk worden gebruikt, terwijl PoE-switches meerdere PoE-poorten hebben en meerdere apparaten tegelijkertijd van stroom kunnen voorzien.

 2. PoE Splitter of Adapter
  Aangezien tablets en iPads geen Ethernetpoorten hebben, heeft u een PoE-splitter of adapter nodig. Dit apparaat scheidt de gegevens en de stroom van de Ethernetkabel, zodat u deze kunt aansluiten op de oplaadpoort van uw tablet. De PoE-splitter moet uiteraard zijn uitgerust met een USB-poort om een Lightning- of USB-C-kabel aan te sluiten.

  Sommige PoE-splitters / adapters leveren alleen stroom, terwijl andere zowel stroom als gegevens leveren, waardoor een bekabelde netwerkverbinding voor uw tablet mogelijk is. Dit is vooral interessant als u niet wilt vertrouwen op een Wi-Fi-signaal.

 3. Ethernetkabel
  Gebruik een standaard Ethernetkabel (Cat 5e of Cat 6) om uw PoE-injector of PoE-switch te verbinden met de PoE-splitter. In de meeste configuraties kunt u een kabel tot 100 meter lengte gebruiken.

Wat als mijn switch PoE niet ondersteunt?

Als uw netwerkswitch Power over Ethernet niet ondersteunt, kunt u een PoE-injector gebruiken. 

Een "single-port midspan PoE-injector" verwijst naar een apparaat dat wordt gebruikt in Power over Ethernet (PoE) technologie en zich bevindt tussen de (niet-PoE)-switch en het apparaat. Het injecteert stroom in de netwerkkabel.

Heb ik altijd een switch nodig voor PoE?

Als u alleen stroom wilt leveren voor uw tablet of iPad, heeft u geen switch nodig. U kunt een PoE-injector gebruiken met een PoE-splitter. U moet dan Wi-Fi gebruiken voor uw netwerk- en internetverbinding.

Wat betekent PoE+?

PoE+ staat voor "Power over Ethernet Plus". Het is een verbeterde versie van de Power over Ethernet (PoE)-technologie. Het belangrijkste verschil tussen PoE en PoE+ is de hoeveelheid elektrische stroom die ze aan aangesloten apparaten kunnen leveren.

PoE levert doorgaans maximaal 15,4 watt vermogen per poort, terwijl PoE+ tot 30 watt vermogen per poort kan leveren. Deze verhoogde vermogenscapaciteit maakt PoE+ geschikt voor het voeden van een breder scala aan apparaten, waaronder die met hogere vermogensvereisten, zoals bepaalde IP-camera's, draadloze toegangspunten, VoIP-telefoons en andere genetwerkte apparatuur.

PoE+ is gestandaardiseerd onder de IEEE 802.3at-standaard, terwijl de oorspronkelijke PoE gestandaardiseerd is onder IEEE 802.3af.